Храна

1.Италијанска храна
Шпагети су тестенина танког и подужег облика, отприлике 2 mm дебљине а 30 cm дугачке у некуваном стању.
Шпагети се углавном продају у паковањима од 500 g. Припремају се кувањем у осољеној води од 5 до 10 минута.
Шпагети се по некад употребљавају и за другачије циљеве нпр. за игре градње мостова од некуваних шпагета.
Шпагети се могу припремити и код куће: направи се смеса од једног жуманцета, 90 g. крупног брашна и мало соли, тесто се оклагијом разваља на 1-2 мм дебљине, остави да се осуши и онда се сече ножем или посебном машиницом.


2.Мексицка храна
Такос (шп. taco) је традиционално мексичко јело које се састоји од тортиље, направљене од кукурузног или пшеничног брашна, напуњене или умотане око надева. Надеви могу бити свињетинаговединајагњетинапилетинаморска хранаповрће и сир. Углавном се једе без прибора, често са прилозима као што су салсакоријандер, љута или слаткапаприкапарадајзлук и зелена салата.



3.Грцка храна
Гирос (грч. γυρος [ˈʝiros], округао, у круг, омотан, обавијен) је традиционално грчко јело од меса печено на вертикалном ражњу, обично се служи као сендвич, са парадајзом, луком и цацики сосом, умотан у пита хлеб.


Нема коментара:

Постави коментар